Sävsjö Snickeri – Fönster - På Sävsjö snickeri gör vi rediga fönster. Såna som håller i generationer

Det handlar om fasadens skönhet – och husets värde.

Att välja fönster handlar om att ge huset en själfull karaktär. Om att bevara husets värde genom form, funktion och material som håller i generationer. På Sävsjö snickeri har vi nära hundra års erfarenhet av just detta hantverk.

Esplanad

Kopplade fönster och fönsterdörrar men 2+1 glas

I harmoni med traditionell arkitektur

ESPLANAD är ett kopplat fönster med en tvåglas isolerruta innerst och ett enkelt, ofta spröjsat, glas ytterst. Konstruktionen har flera fördelar, såväl när det gäller energi som buller och gör det möjligt att montera en persienn mellan rutorna. Du har mycket att tänka på och väga in när du väljer fönster. Det ska t ex både vara estetiskt till-talande och ge en god, långsiktig ekonomi. Här ger vi dig några tips och en hel del fakta kring våra fönster. Fakta som förklarar varför vi på Sävsjö snickeri har kunnat bygga vidare på vår fönstertradition i generation efter generation.

City

Fasta fönster, öppningsbara fönster och fönsterdörrar med en fönsterbåge

Nutida arkitektur i både form och färg Fasta fönster, öppningsbara fönster och fönsterdörrar med en fönsterbåge

City skräddarsys även när det gäller kulören för att skapa maximal harmoni med fasaden. Fönstret har en enda fönsterbåge och är försedd med 2- eller 3-glas isolerruta. Konstruktionen lämpar sig väl för stora fönster, som varit det ­vanliga sedan 1950-talet. Du har mycket att tänka på och väga in när du väljer fönster. Det ska t ex både vara estetiskt till-talande och ge en god, långsiktig ekonomi. Här ger vi dig några tips och en hel del fakta kring våra fönster. Fakta som förklarar varför vi på Sävsjö snickeri har kunnat bygga vidare på vår fönstertradition i generation efter generation.

Gamla stan

Kopplade fönster med 2+1 glas

Skelskiftes charm återskapad med dagens teknik

GAMLA STAN är ett fönster i äldre stil, men med modern uppbyggnad för att ge bra egenskaper när det gäller energi och buller. Det är ett kopplat fönster med en tvåglas isolerruta innerst och ett enkelt, ofta spröjsat, glas ytterst. En konstruktion som även tillåter montering av en persienn mellan rutorna. Du har mycket att tänka på och väga in när du väljer fönster. Det ska t ex både vara estetiskt till-talande och ge en god, långsiktig ekonomi. Här ger vi dig några tips och en hel del fakta kring våra fönster. Fakta som förklarar varför vi på Sävsjö snickeri har kunnat bygga vidare på vår fönstertradition i generation efter generation.

Gränd

Kopplade fönster och fönsterdörrar med 1+1 glas

Klassiskt sekelskifte i varje detalj

Gränd är ett fönster i sekelskiftesstil för hus där estetik och återskapande är viktigt. Det är ett kopplat fönster med fönsterhake och två rutor med enkelglas. Det yttersta ­glaset ­förses ofta med en tunn, äkta genomgående spröjs. Fönstrets ­konstruktion gör det ­enkelt att montera en persienn mellan rutorna. Du har mycket att tänka på och väga in när du väljer fönster. Det ska t ex både vara estetiskt till-talande och ge en god, långsiktig ekonomi. Här ger vi dig några tips och en hel del fakta kring våra fönster. Fakta som förklarar varför vi på Sävsjö snickeri har kunnat bygga vidare på vår fönstertradition i generation efter generation.

Esplanad Ljud

Kopplade fönster och fönsterdörrar, inåtgående, 2+1 glas, 44 dB ljudisolerade

Ett tyst fönster i klassisk design

Esplanad Ljud är ett kopplat, tidstypiskt fönster för miljöer där behovet av ­ljudisolering är stort. Den extra ljudabsorptionen uppnås tack vare bred fönsterbåge, stor spalt mellan rutorna, tätningslist mellan både ytterfönster och karm och mellan fönsterbågarna, tvåglas isolerruta med 12 mm argonfylld luftspalt och ett 5 mm tjockt ytterglas. Du har mycket att tänka på och väga in när du väljer fönster. Det ska t ex både vara estetiskt till-talande och ge en god, långsiktig ekonomi. Här ger vi dig några tips och en hel del fakta kring våra fönster. Fakta som förklarar varför vi på Sävsjö snickeri har kunnat bygga vidare på vår fönstertradition i generation efter generation.