Sävsjö Snickeri – Fönster - På Sävsjö snickeri gör vi rediga fönster. Såna som håller i generationer

Rediga fönster. Såna som håller i generationer.

Du har mycket att tänka på och väga in när du väljer fönster. Det ska t ex både vara estetiskt tilltalande och ge en god, långsiktig ekonomi. Här ger vi dig några tips och en hel del fakta kring våra fönster. Fakta som förklarar varför vi på Sävsjö snickeri har kunnat bygga vidare på vår fönstertradition i generation efter generation.

Material

För oss är trä det naturliga valet vid tillverkningen av fönster. Materialet är naturens eget, det är miljö- vänligt, kan målas om, håller i generationer och ges tillbaka den natur där det föddes den dag det återvinns. På Sävsjö snickeri synar vi idag, precis som när vi startade för nära ett sekel sedan, allt virke själva och väljer ut just det virke som uppfyller våra krav. När kraven är höga använder vi trä från rotstocken av senvuxen furu, där det helst skall vara minst fem årsringar per centimeter. Det innebär att trädet fått växa i lugn och ro så att virket fått just den täthet vi söker. Av det trä vi valt ut använder vi det starkaste virket, kärnveden som finns i stammens mitt, till de yttre fönsterbågarna. Av den enkla anledningen att det är där påfrestningarna av väder och vind är som störst. Det är därför vi talar om att vi ger dig fönster som varar i generationer. Rediga fönster.

Målning

Fönstret spacklas och slipas, grundmålas, spacklas och slipas igen. Först därefter topp- målas det till sin slutliga finish med vald kulör.


→ Ladda ner pdf om målning för mer info.

Glas

Beroende på ändamål väljer vi tillsammans med dig ut det glas som är lämpligt. Som standard använder vi 4 mm floatglas men det finns ett flertal alternativ som till exempel färgat glas, maskinantikt, blyinfattat, dekorerat, solskyddande, säkerhetsglas, och så vidare.

→ Ladda ner pdf om glas för mer info.

 

Beslag

Till samtliga fönster har vi valt ut beslag, det vill säga handtag, gångjärn och hakar, som ingår i standardutförandet. Utöver dessa kan du natur- ligtvis välja ur ett stort utbud av alternativ. Ut- eller inåtgående? Sidohängt eller...? Det finns flera aspekter att väga in när du väljer typ av fönster. Inte bara om de ska vara kopplade eller inte utan också hur de ska vara upphängda. Storleken på glaset påverkar valet, precis som möjligheterna till enkel fönsterputsning, och så vidare. Hos oss har du full valfrihet: Sidohängt till vänster eller höger, sidohängt med vändfunktion, topphängt, bottenhängt och fast. Valet är ditt och vi hjälper gärna till med goda råd byggda på generationers erfarenhet.

→ Ladda ner pdf om tillbehör för mer info. 

Fönstertyper

I vårt sortiment finns in- och utgående fönster, kopplade fönster och fasta fönster, fönster med och utan isolerglas samt smala fönster för speciella miljöer. Sist men inte minst har vi ”Fritt val”. Det är fönster som vi skräddarsyr helt efter dina önskemål med hjälp av generationers kunnande, modern teknik och småländsk klurighet. Fönster som är runda, trekantiga, ovala, valvformade, ja bara dina önskemål och din fantasi sätter gränserna.

 

→ Ladda ner prestandadeklaration för våra fönster.